5 handige gym apps

1. JEFIT (gratis)
Ben je in de gym even kwijt hoe een oefening moet? Gebruik dat het uitgebreide overzicht van JEFIT. Ook super handig om een schema mee te bouwen.

2. Interval Timer (gratis)
Neem je stiekem veel te lang rust tussen sets? Met deze app blijf je op het juiste spoor. Interval Timer wijst je er op als je rustperiode afgelopen is en het weer tijd is voor je volgende set. Aanrader voor diegene die altijd veel te lang blijven hangen naast de apparaten in plaats van erop.

3. MyFitnesspal (gratis)
Super handig om een eens in de zoveel tijd een overzicht te krijgen van je voedingsgewoontes. Eet je bijvoorbeeld wel voldoende eiwitten of koolhydraten? De Nederlandse variant is Mijn Eetmeter van het Voedingscentrum. Het nadeel van Mijn eetmeter is dat je niet de barcodes kan inscannen (super voordeel van MyFitnesspal. Enige nadeel van MyFitnesspal is dat de data van voedingsmiddelen niet altijd helemaal correct is aangezien het door sporters zelf wordt ingevuld. Sowieso een must om jezelf te confronteren met je energie-inname. Vaak onderschatten of overschatten mensen wat ze op een dag eten.

4. Pact (gratis)
Pact is een app voor diegene die moeite heeft om te gaan sporten. Met pact maak je met vrienden een soort van deal. Ga je niet sporten, dan kost je dit geld, wat in een gezamenlijke pot belandt. Diegene die wél gaat sporten verdient geld. Aanrader voor de sporters die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken!

5. Gym Genius (€ 2,99)
Gym Genius is een super handige app waarmee je je training en progressie kan bijhouden. Zet er van tevoren in hoeveel sets en reps je wilt gaat doen. Aan het einde van je training kan je nauwkeurig je progressie zien in vergelijking met de weken ervoor. Ideaal voor mensen die nauwgezet hun overload en trainingsprogressie willen monitoren. De app kost € 2,99.

Bron: Fitness Tips