5 tips voor een gezonde stralende huid

 Als we in de spiegel kijken zien we graag een egale, gezonde en vooral ook een stralende huid. Helaas heeft onze huid tijdens de winter flink wat te verduren gehad en kan de zon – naast het geven van een mooi bruin tintje – onze huid flink beschadigen. Dus wat moet je doen om je huid goed te verzorgen en een gezonde summer glow te krijgen?

  1. gebruik een gezichtscrème met SPF

Het is van belang dat de huid goed verzorgt wordt, zeker wanneer de zon schade aanbrengt. Zorg daarom dat je een goede dag- en nachtcrème (het liefst vrij van chemische producten) hebt. Je dagcrème het liefst ook met een SPF erin. Zo blijf je altijd beschermd tegen de zon en zul je minder snel in het gezicht verbranden.

2. Stay hydrated

Waarschijnlijk iets wat je wel weet (wat we allemaal weten!) maar wat je toch niet altijd doet. Het dagelijks drinken van voldoende (2 liter) water. Toch blijft het ontzettend belangrijk, niet alleen voor je organen, ook voor je huid. Het drinken van voldoende water maakt de huid namelijk gehydrateerd, minder dof en elastisch. Het zorgt voor minder geïrriteerde plekjes en je krijgt er een echte summer glow van.

3. Reinig je huid elke dag

Ook als je geen make-up draagt, is het beter voor je huid om ‘m elke dag te reinigen! Je gezicht is namelijk nooit bedekt en vangt alles uit de lucht en omgeving op. Je poriën gaan hierdoor dichtzitten. De perfecte formule voor een geïrriteerde huid. Reinig daarom ’s ochtends en ’s avonds goed je gezicht met lauw water en een natuurlijke gezichtsreiniger.

4. Duik de sportschool in

Regelmatig sporten heeft een positieve invloed op je huid. Sporten stimuleert namelijk de bloedcirculatie. Hierdoor verbetert de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de lichaamscellen. Tevens zorgt zweten ervoor dat opgehoopte afvalstoffen door de huid worden afgevoerd. Je huid gaat er mooi glanzend en gezond uitzien. Nog een reden om de sportschool in te duiken.

5. Zet je douche iets minder warm

Die rode huid die je na het douchen hebt is de oorzaak van het licht verbranden van de huid. Het zijn namelijk de bloedvaten, die je huid proberen te verkoelen, die deze roodheid creëren. Daarnaast verlies je door de hitte goede hydraterende oliën die in je huid zitten. En die zijn essentieel voor een gezonde stralende huid. Zowel in de zomer als de winter, is het daarom verstandig om je douche iets minder warm te zetten! Wist je trouwens dat koud douchen je huid strakker maakt? En koud douchen heeft nog veel meer voordelen.

bron: womenshealth.nl