Ard Schenk bij il fiore healthcenters Roermond (Herten)

Zondag 24 september 2017 komt schaatslegende Ard Schenk bij il fiore healthcenters Roermond (Herten). Voor een inspirerende presentatie over ‘Fit Ouder Worden’ Van 13.00 tot 14.30 uur houdt hij in het vernieuwde fitnesscentrum op Putkamp 4 in Roermond een inspirerende presentatie over bewegen en fit & vitaal ouder worden. Natuurlijk is er volop gelegenheid om nadien vragen te stellen en met hem op de foto te gaan.

Wie is Adrianus Schenk?

Adrianus (Ard) Schenk (Anna Paulowna, 16 september 1944) is een Nederlands voormalig langebaanschaatser. Hij werd driemaal wereldkampioen allround bij de amateurs en eenmaal bij de profs. Daarnaast won hij drie gouden olympische titels en werd hij even vaak Europees kampioen bij de amateurs en een keer bij de profs. Ard Schenk is misschien wel de meest tot de verbeelding sprekende schaatser die Nederland heeft gehad. De ultieme bekroning kwam in 1972 in Sapporo. Met drie gouden medailles was hij in de Japanse stad de meest succesvolle sporter van de Winterspelen.

In de openingsrit van de 5.000 meter, tevens de openingsrit van het gehele schaatstoernooi, zette Schenk een tijd neer van 7.23:61, wat meteen goed was voor zijn eerste gouden plak. Na een mislukte 500 meter, toonde de Noord-Hollander zich ook op de 1.500 meter een klasse apart. Met een tijd van 2.02.96 bleef hij de Noor Grønvold 1,3 seconde voor.

De jaren dat Schenk zijn schaatssuccessen vierde, gaan door als het tijdperk van ‘Ard en Keessie’. Met Keessie wordt Kees Verkerk bedoeld, zijn belangrijkste Nederlandse rivaal op het ijs. Schenk en Verkerk waren tijdens hun schaatsloopbaan immens populair in Nederland en werden beschouwd als ware volkshelden.

Schenk grossierde in wereldrecords: hij reed er achttien gedurende zijn carrière. Aan het eind van het seizoen 1970-1971 stonden alle records, behalve die op de 500 meter, kleine vierkamp en sprintvierkamp op zijn naam (1000, 1500, 3000, 5000, 10.000 meter, grote vierkamp).

“Hoe oud we worden weet niemand. Maar hoe we oud worden, dat is wel voor een deel te beïnvloeden.”, aldus de oud-schaatser. Schenk werd driemaal wereldkampioen allround, won drie gouden olympische titels en werd meerdere malen Europees Kampioen. Hij was van beroep fysiotherapeut.

eGym Studio by il fiore Healthcenters

Wesley Reijnders, studio manager bij de nieuwe eGym Studio: “We zijn vereerd dat Ard Schenk bij ons komt praten over ‘Fit ouder worden’. Hij is een ware volksheld die wij mogen ontvangen en vervolgens een onderwerp aansnijdt dat natuurlijk hartstikke actueel is. Je bent tenslotte nooit te oud om te sporten. Zo hebben wij sinds kort een nieuw trainingsconcept – eGym – wat perfect is voor onder andere actieve senioren. 2 x 30 minuten trainen per week en mensen bereiken zeer goede resultaten. Daarnaast is het laagdrempelig en fun, dus gemakkelijk vol te houden.”

Voor de komst van Ard Schenk op 24 september staan onze deuren open voor leden én niet-leden. De entree is gratis. Geïnteresseerd? Bel 0475-202052 of geef je op bij de balie van il fiore healthcenters Roermond (Herten).

De locatie in Roermond (Herten) is uitgebreid met een gloednieuwe eGym Studio by il fiore healthcenters. De krachttoestellen van eGym genereren weerstand middels een elektrische motor en passen zich dynamisch aan de kracht van de sporter aan. Zo is er een efficiënte training vol afwisseling mogelijk voor de meest uiteenlopende trainingsdoeleinden. Meer informatie over de eGym Studio is te vinden op de website van il fiore healthcenters, de Facebook-pagina van eGym Studio of telefonisch:

egym.ifhc.nl
www.facebook.com/egymRoermond
0475 – 20 20 52

Bron: Nieuwsbank, Wikipedia, Olympisch sporterfgoed