Heerlijk recept voor een gezonde paasstol

Het is bijna Pasen en dat betekent dat er dit weekend heerlijk gebruncht gaat worden. Krijg je familie over de vloer, of wil je iets meenemen naar vrienden?
Dan is deze gezonde paasstol een echte aanrader. Eenvoudig te maken en snel klaar.

Gezonde paasstol

Ingrediënten voor het brood (6-8 kleine plakjes)

  • 250 gram speltmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel baking soda
  • ¼ theelepel zeezout
  • 1 eetlepel palm- of kokosbloemsuiker
  • 200 ml karnemelk
  • 50 gram grof gehakte noten
  • 50 gram rozijnen
  • Optioneel amandelschaafsel

Ingrediënten voor de amandelspijs

  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram lichte agavesiroop of honing
  • 1 theelepel citroensap

Bereidingswijze

Zo maak je de gezonde Paasstol: Start met het maken van de amandelspijs. Meng alle ingrediënten in een kom en wikkel het vervolgens in plastic. Leg het mengsel een nacht in de koelkast.

Hak de noten grof en doe vervolgens alle droge ingrediënten in een bak, zonder de noten en rozijnen. Meng het goed door elkaar en doe er vervolgens de karnemelk bij. Doordat het zuur van de karnemelk in aanraking komt met de baking soda gaat het vanzelf rijzen in de oven. Kneed het deeg met je handen tot een geheel, meng er vervolgens de noten en rozijnen doorheen. Leg ⅔ deel op de bakplaat, leg er de spijs op en bedek met de rest. Zorg dat het spijs volledig bedekt is. Maak er een leuke vorm van en strooi er nog wat amandelschaafsel overheen. Bak de stol vervolgens 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

bron: bedrock.nl