Kettlebell routine

Als je ooit langs een rek van gietijzeren kettlebells liep en fluisterde “WTH”, in je hoofd (of hardop), dat begrijpen we. Het is een intimiderende stuk van apparatuur, vooral als je niet weet wat the heck je ermee moet. Maar de voordelen van het gebruik wegen zwaarder dan het intimiderende uiterlijk van kettlebells. Van explosieven vet verbranding, tot aan het opbouwen van kracht in een kort tijdsbestek, is het een fitness-instrument dat serieus genomen mag worden.

Voordeel gebruik van een kettlebell

Het werken met kettlebells is een vorm van functionele training die in zijn eenvoudigste vorm betekend dat je dagelijks gebruikte bewegingen traint. Vertaling: Die zware tassen boodschappen die je van de auto naar de keuken moet slepen (omdat er geen schot in zit, ga je ook nog terug voor de tweede tas). Ja, ze zijn makkelijker te dragen nadat je gaat trainen met kettlebells. En wanneer je je handbagage bovenin het compartiment moet plaatsen in het vliegtuig, geloof ons, na wat trainingen met kettlebells gaat het een heel stuk makkelijker.

Verkeerd gebruik van een Kettlebell

Ben je klaar om te beginnen? Zorg ervoor dat je niet de meest voorkomende fouten maakt.

1) Te hoog (Begin onderaan, wanneer je met gemak 10 reps kunt maken verhoog dan het gewicht.)

2) Calorieën verbranden (Alleen met een kettlebell swing verbrand je niet meer calorieën, combineer de swing met een squat erachteraan.)

3) Dragen van verkeerde schoenen (Gebruik niet je renschoenen maar kies voor schoenen met een platte zool, of ga blootvoets.)

4) Verkeerde grip (Plaats je hand volledig om de hendel en draag het gewicht niet alleen met je duim.)

Routine

Probeer dan deze routine die perfect is voor beginners. Er zijn 5 sets van bewegingen, je doet elke beweging 20 seconden, volg het op met 40 seconden kettlebell swings en ga verder naar de volgende. Zodra je alle oefeningen in die set hebt voltooid, neem 40 seconden rust voordat je verder gaat naar de volgende reeks bewegingen.

Bewegingen:

De kettlebel swing (bekijk hier hoe)

1) One arm swing (bekijk hier hoe)

2) Split Squat (bekijk hier hoe)

3) Truster (bekijk hier hoe)

4) Front Squat (bekijk hier hoe)

5) Lunges (bekijk hier hoe)