Recepten: Voor nu!

Makkelijke en gezonde recepten voor een fit en gezond leven. Deze gerechten bevatten veel fruit, groenten, proteïne, vezels, vetarm vlees en veel vitamine. Verantwoorde recepten die vooral ook heel erg lekker zijn.

1) Mini Loempia taartjes (bereidingstijd 45-65 minuten)

Ingrediënten:

  • 5 vellen filodeeg (vriezer)
  • 1 kipfilet
  • 1 paprika
  • 125 gr taugé
  • 60 gr cashewnoten (ongezouten)
  • 3 eieren
  • Scheut ketjap
  • boter om in te vetten

Bereidingswijze:

  • Leg een iets vochtige theedoek op de filodeegvellen om uitdrogen te voorkomen.
  • Breng een pan water aan de kook. Doe de kipfilet hierin en kook in ca 15 minuten gaar.
  • Verwarm de oven op 200 graden. Hak ondertussen de paprika in blokjes en bak deze aan in een pan met een beetje olie.
  • Voeg de tauge en de cashewnoten en bak nog 3 minuutjes mee. Klop de eieren los met de ketjap.
  • Haal de kip uit de pan en trek met een vork uit elkaar. Meng de kip met de groenten.
  • Snijd de stapel filodeeg in vieren met een scherp mes. Besmeer 1 velletje met vloeibare boter en leg een tweede velletje er in tegengestelde richting op zodat er een soort ster ontstaat. Herhaal dit met alle velletjes zodat je er 10 hebt.
  • Vet de muffinvorm in en druk in iedere holte een ster van filodeeg. Vul ze met de groenten en de kip
  • Giet er een beetje van het eiermengsel over. Vouw de punten van de ‘ster’ over de vulling en besmeer ook de bovenkant nog in met een beetje boter.
  • Bak ze 20 minuten in de oven goudbruin en knapperig. Lekker met wat chilisaus.

 

2) Chocolate Caramel Magnums (bereidingstijd 60-90 minuten)

Ingrediënten:

  • Magere kwark 500 g
  • Whey Perfection, vanille 1 maatschep
  • Dadels 4 stuks
  • Pindapasta 1 el
  • Pure chocolade >70%

Bereidingswijze:

  • Doe de magere kwark in een kom en meng met het eiwitpoeder.
  • Vul de vormpjes net niet helemaal tot de rand toe vol met het kwark-eiwitpoeder mengsel.
  • Zet in de vriezer en laat een half uur staan.
  • Ontpit de dadels en laat even weken in een kom met warm water.
  • Doe de dadels in een keukenmachine of blender met de notenpasta en een klein scheutje water.
  • Blend of mix tot een gladde massa.
  • Haal de ijsvormpjes uit de vriezer en bestrijk met de dadelpasta. Zet terug in de vriezer voor maximaal een uur.
  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Haal de ijsjes uit de vormpjes en dip ze in de chocolade.
  • Leg ze op een bord bekleed met bakpapier of aluminiumfolie en plaats ze nog even terug in de vriezer.

Genieten maar!

3) Zalmballetjes met avocadodip (bereidingstijd 40-50 minuten)

Ingrediënten:

  • 450 verse zalm
  • 1 ei
  • 100 paneermeel + extra om te paneren
  • 2 eetlepels citroensap
  • Snuf peper en zout
  • Snuf paprikapoeder
  • 1 uitje
  • 2 tenen knoflook
  • olie of boter om te bakken

Avocadodip:

  • 1 avocado
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teen knoflook
  • Snuf chili vlokken
  • Keukenmachine

Bereidingswijze:

  • Snijd de zalm in stukken en doe samen met het ei, citroensap, peper, zout, ui, knoflook en paprikapoeder in de keukenmachine en maal fijn.
  • Voeg het paneermeel toe en mix of schep deze er door tot een stevige massa is ontstaan.
  • Doe nog een beetje extra paneermeel op een bordje en draai balletjes van het zalmmengsel en haal die door het paneermeel.
  • Verhit wat olie of boter in een pan en voeg de zalmballetjes (in porties) toe.
  • Bak ze mooi goudbruin en gaar in ca 10 minuten.
  • Doe ondertussen het vruchtvlees van de avocado met het citroensap, knoflook en een paar chilivlokken in de schone keukenmachine en pureer tot een gladde massa.
  • Serveer de zalmballetjes met de avocadodip. Lekker om uit te delen op een feestje.

4) Energy bites (bereidingstijd 30-45 minuten)

Ingrediënten:

  • 5 personen
  • Pure Cranberries 150 g
  • Pure Pistachenoten (gehakt) 4 el
  • Pure Dadels (ontpit) 4 stuks
  • Whey Perfection 44 g
  • Sinaasappelsap 4 el
  • Shake & Smoothie mix 20 g

Bereidingswijze:

  • Pel de pistachenootjes en hak ze door de helft.
  • Haal de pit uit de dadels en snijd deze in grove stukken.
  • Voeg de dadels en cranberries samen en pureer met een staafmixer tot een stevige massa.
  • Doe de dadel en cranberry mengsel in een kom.
  • Voeg de gehakte pistachenootjes, Whey Perfection en het sinaasappelsap toe. Kneed tot een stevig mengsel.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier en verspreidt hier het mengsel in. Goed aandrukken met een lepel. Bestrooi met Shake & Smoothie mix.
  • Plaats het mengsel voor 15 minuten in de koelkast. Snijd daarna in stukjes.

Eet smakelijk!

 

5) Tortilla chips & guacamole dip (bereidingstijd 15-30 minuten)

Ingrediënten:

  • Tortilla chips:
  • Smart Wrap 1 stuk
  • Smart Cooking Spray
  • Zout snufje
  • Herbs & Spices (naar keuze) 1 el
  • Guacamole:
  • Avocado (gesneden) 1 stuk
  • Trostomaten (gesneden) 4 stuks
  • Rode peper (gesneden) 1/2 stuk
  • Rode ui (gesneden) 1/2 stuk
  • Knoflook 1 teentje

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de Smart Wrap met een pizzasnijder in vier repen en daarna in driehoekjes.
  • Spray de Smart Wrap in met Smart Cooking Spray en besprenkel met een snufje zout en Herbs & Spices naar keuze.
  • Verdeel de driehoekjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de tortilla’s in 8 minuten goudbruin in de oven.
  • Snijd ondertussen de avocado, tomaat, knoflook, en ui in grove stukken.
  • Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd deze fijn.
  • Voeg alles samen met het limoensap en pureer met een staafmixer.
  • Serveer de Smart tortilla chips met de guacamole.

 

6) Pinda Bliss Balls (bereidingstijd 15-30 minuten)

Ingrediënten:

  • Medjoul dadels, zonder pit 10
  • Amandelen 200 g
  • Organic Pindakaas 20 g
  • Pure chocolade

Bereidingswijze:

  • Doe de dadels samen met de amandelen in een keukenmachine.  Laat de keukenmachine draaien tot dat de dadels en amandelen worden gemalen en goed gemengd zijn.
  • Voeg de pindakaas toe aan in de keukenmachine. Meng de ingrediënten totdat het een klevend deeg wordt. Als het mengsel te droog is, dan kan je wat water toevoegen zodat het deeg mooi smeuïg wordt.
  • Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier.
  • Neem een kleine hoeveelheid van het deeg en rol er mooie balletjes van.
  • Plaats de bliss balls op het bakpapier. Wanneer je al het deeg hebt gebruikt plaats de balletjes dan in de koelkast voor 30 minuten.
  • Smelt de chocolade au-bain-marie, of neem een kom en laat de chocolade smelten in de magnetron.
  • Neem een vork of prikker en doop de bliss balls in de chocolade en laat ze afkoelen op het bakpapier. Even laten afkoelen en genieten!