Road to Kumi – Spinning marathon

15 april organiseert il fiore healthcenters Roermond (Herten) een spinning marathon voor het goede doel. Doe jij ook mee?

De spinning marathon zal plaats vinden bij il fiore healthcenters Roermond (Herten) en wel op 15 april. Inschrijven kan bij de receptie.

Inschrijven is mogelijk voor de volgende tijden:

Desire – 09:30 – 11:00
Rebirth – 11:00 – 12:30

Natuurlijk is het ook mogelijk om je voor beide blokuren in te schrijven.

De donaties:
1 ride = €15,-
2 rides = €25,-

Stichting Kumi Hospital

Al vanaf 2004 wordt er door Stichting Kumi Hospital Uganda veel werk verricht om onder meer de medische zorg in het Kumi Hospital te verbeteren. Dit is hard nodig voor het ziekenhuis in Oost Oeganda. Er zijn een aantal projecten waaraan continu steun wordt geleverd. Dit is onder andere het veldwerk.

Veel gezinnen in Oost Oeganda zijn niet in staat om zelf naar het ziekenhuis te komen wanneer dat nodig is. De veldwerkers en therapeuten die bij Kumi Hospital werken, bezoeken deze gezinnen. Vaak gaat het hierbij dan om kinderen die te maken hebben met lichamelijke en/of geestelijke handicaps. De reden waarom de ouders niet zelf met hun kind naar het ziekenhuis gaan, is vaak omdat er geen geld en geen vervoer voor is. De therapeuten en veldwerkers proberen deze gezinnen te vinden en daarna de nodige hulp te bieden. Hierbij hebben ze voornamelijk een doel: deze, door de omgeving veelal vergeten kinderen, uit hun isolement halen en kansen bieden op een hoopvolle toekomst.

De therapeut of de veldwerker brengt een kind met beperkingen bijvoorbeeld naar het ziekenhuis, zodat er gezorgd kan worden voor hulpmiddelen zoals een spalk, een bril of een prothese. Ook is het af en toe nodig dat het kind een operatie ondergaat. In sommige gevallen is het beter als een kind voor langere tijd in het Kumi Hospital verblijft. Er kan dan bijvoorbeeld therapie of revalidatie plaatsvinden. Uiteraard is ook een kleine aanpassing soms al heel prettig en helpend voor kinderen of gezinnen. Door middel van een aangepaste stoel of rolstoel kan een kind soms gewoon in zijn eigen leefomgeving blijven en hoeft hij niet meer de hele dag op de grond te liggen. Of er wordt een fiets geregeld, zodat de kinderen zelf hun gehandicapte zusje of broertje mee kunnen nemen naar school.

Vervoer

De veldwerkers van Kumi Hospital worden financieel gesteund door de stichting. Hierdoor is het mogelijk om hulpmiddelen aan te schaffen en 
zorg te verlenen aan juist die kinderen die dit het meest nodig hebben. De veldwerker of therapeut bezoekt de gezinnen met een auto van het hospital. Het is hierbij van belang dat de auto in staat is het vol te houden op de slecht onderhouden wegen. De auto’s die het ziekenhuis nu gebruikt zijn in niet al te beste staat en vertonen steeds meer mankementen. Op die manier valt het niet mee om over de paden op het platteland te rijden.

Wouter Reijnders en Flor van Groenendal, de Swalmer jongens, hebben een geweldig plan. Zij willen vanuit Swalmen met een Toyota Landcruiser de Road to Kumi gaan rijden. Een geweldig avontuur. Hiervoor zullen zij eerst diverse acties sponsoren. De bewuste auto wordt tenslotte overgedragen aan het ziekenhuis, zodat het veldwerk voortgezet kan worden! “The journey of a thousand miles, begins with one step……!” Flor en Wouter willen deze stap dolgraag zetten. Maakt u het hen mede mogelijk?