sporter van de maand maart 2017

Bij il fiore healthcenters waarderen we onze sporters enorm. Iedere dag bezoeken grote aantallen sportieve members de diverse locaties van il fiore healthcenters. Graag introduceren we iedere maand één lid van iedere locatie doormiddel van onze “Sporter van de maand” actie. In onze blog zetten we iedere maand alle sporters van de maand bij elkaar. Tevens plaatsen we de sporter van de maand ook individueel op de betreffende Facebookpagina van de locatie zelf.

Maastricht (Mariaberg)

svdm_mariaberg_maart

Mijn naam is Sjaak van der Velde en ik ben 71 jaar. Mijn grootste hobby’s zijn sporten en dan met name hardlopen, daarnaast ga ik ook wekelijks recreatie zwemmen. Vanaf 7 februari 2015 ben ik begonnen met sporten bij il fiore healthcenters Maastricht (Mariaberg). Voorheen heb ik bij een kleinschalig sportschooltje in België getraind, vervolgens tipte een oud collega me dat er iets van een fitness op Mariaberg geopend zou worden. Ideaal, lekker in de buurt en tot op de dag van vandaag heb ik hier absoluut geen spijt van!

Ik heb vroeger nogal wat halve marathons op wedstrijdniveau meegedaan, wegens gezondheidsredenen heb ik hier medio 2006 een einde aan moeten maken. Vandaar mijn lidmaatschap in de sportschool, ik gebruik ook bijna niks anders dan enkel de loopband omdat ik dit het leukste vindt en het sluit fijn aan bij het vroegere marathonlopen. Daarnaast voel ik me prettig om te sporten en te bewegen, ik weet niet beter en het is een onderdeel in mijn leven.
Allereerst de locatie, prachtige fitness gelegen in een kerk. Ook de mensen die er komen zijn heel vriendelijk, je maakt gemakkelijk contact en zo leer je weer nieuwe mensen kennen. Faciliteiten zijn prima en erg netjes op orde, ik wil bij deze Rémond en zijn team tot dusver bedanken voor hun inzet en werk op de vloer.

Maastricht (Céramique)

svdm_ceramique_maart

Ik ben Jan Aarts, 56 jaar en sport al z’n  10 jaar bij il fiore healthcenters Maastricht (Céramique), met groot plezier.
Mijn doel is om mijn algemene fitheid op peil houden, en (afhankelijk van het seizoen) ook wat af te vallen. Mijn passie ligt bij de groepslessen, ik doe Bodypump, Bodybalance, Bodyshape, Bodymix en Spinning.
Ik vindt de groepslessen leuker dan het reguliere fitnessen omdat ik graag gemotiveerd wil worden door de instructor. il fiore healthcenters Maastricht (Céramique) is een prettige club, de sauna is ook een pre, zeker fijn na een paar uurtjes les- volgen!

Roermond (Herten)

svdm_herten_maart

Ik ben Yvonne Verstraelen, 49 jaar, getrouwd, heb een zoon van 14 en een dochter van 17 jaar. Ik werk bij de kinderopvang Hansje Pansje Kevertje en volg elke dag 2 groepslessen bij il fiore healthcenters Roermond (Herten). Heerlijk vind ik dat.
Ik krijg er vooral veel energie van, voel me super fit en ben trots op mezelf dat ik dit nog kan terwijl ik bijna 50 jaar wordt. Mijn favoriete ochtend is de vrijdag. ’s Ochtends om 7 uur begin ik met Grit Strength, om 8.45 uur Grit Plyo en daarna lekker ontspannend een lesje SH’BAM . Verder volg ik alle lessen behalve de Body Balance.

SH’BAM en Body Jam zie ik als ontspannend dansen en bij de Grit geef ik me helemaal. Je krijgt een voldaan en fit gevoel als je na een les helemaal bezweet staat uit te puffen. il fiore healthcenters heeft altijd leuke acties. Afgelopen zomer was er de Summer Challenge waarbij ik leuke prijzen heb gewonnen. Ik ben al 9 jaar lid bij il fiore healthcenters en ga er altijd met heel veel plezier naartoe.

Roermond (Centrum)

svdm_centrum_maart

Deze maand is Mustafa onze sporter van de maand. Wij kennen Mustafa als een fanatieke man die al een lange tijd regelmatig bij ons te vinden is. Het is dan ook niet voor niks dat hij sinds 2007 bij il fiore healthcenters Roermond (Centrum) aan het sporten is. Sinds een paar maanden is hij fanatiek bezig om zijn vetpercentage te verminderen. Omdat hem dit goed afgaat willen we hem even in het zonnetje zetten door hem tot sporter van de maand te benoemen. In het onderstaande stuk stelt Mustafa zichzelf even voor.

Al een flink aantal jaren ben ik regelmatig aan het sporten. Aangezien ik een zittend beroep heb is het belangrijk om sportief bezig te zijn. Dit houdt mij zowel fysiek als mentaal scherp en fit. Hierdoor presteer ik beter op mijn werk en voel ik mij door de dag energiek.

Op het begin deed ik maar een beetje aanrommelen, ik was 3 keer per week hier te vinden maar had niet echt een doel, behalve fit te blijven. Vanwege mijn eetpatroon kwamen er langzaam toch wat kilo’s bij en besloot ik om vanaf januari beter op mijn eten te letten en om mijn vetpercentage te laten meten. Dit doe ik nu regelmatig om met progressie te zien. Inmiddels ben ik 4,5% vetpercentage verloren, hier hoop ik de komende tijd nog 2 procent te verliezen.

Sinds de nieuwe Funxtional Box is geopend doe ik hier vooral mijn trainingen in afwerken. Ik merk dat functionele training mij beter ligt dan de traditionele krachtoefeningen. Het trainen met eigen lichaamsgewicht is helemaal mijn ding geworden. Ik blijf nog wel even bezig met mijn nieuw ontdekte hobby.

Weert

svdm_weert_weert

Hallo mijn naam is Falco Bovens ik ben 21 jaar en woon in weert. Ik heb op school gezeten in Eindhoven, daar heb ik Sport & Beweging gestudeerd. Een paar maanden geleden ben ik begonnen met fitnessen bij il fiore healthcenters Weert en dit bevalt me heel goed! Als ik kan ga ik iedere dag even lekker mijn hoofd leegmaken in de sportschool, dit is een heerlijke uitlaatklep voor mij. Daarnaast ben ik door een van de medewerkers (Mark) ook meer op mijn voeding gaan letten. Ik eet gezonder en zorg dat ik meer eiwitten binnenkrijg. Door veel te sporten en op je voeding te letten merk je gewoon dat je vitaler in het leven staat. Maar ook de progressie is te zien door het harde werken! Daarnaast krijg ik van Mark hele fijne tips over het sporten, en de begeleiding van Mark + Dewy is heel erg fijn. Ik voel me helemaal op mijn plek daar en ik ga deze levensstijl zeker aanhouden! ik hoop jullie hier mee allemaal te motiveren en ga er voor!